Sådan bærer du din grå hårfarve

Det er nok de færreste kvinder, der jubler, når de opdager det første grå hår i spejlet. Omvendt panikker de fleste måske en smule – og nogle begynder måske straks at søge efter den hårfarve, der kommer tættest på den tidligere hårfarve.

Men vi må erkende, at den grå hårfarve er en naturlig del af dét at blive ældre. Heldigvis kan man jo sige, at gråt hår er en trend, og hvis du først beslutter dig for det, kan du helt sikkert lære at elske din nye hårfarve.

Når du først er begyndt at få gråt hår, er der i virkeligheden kun 2 ting at gøre. Enten kan du begynde at farve håret jævnligt, så du bevarer det samme udseende og den samme hårfarve. Dette kan dog gå hen at blive en omfattende proces – især hvis du har hår, der vokser hurtigt.

Du kan til gengæld også affinde dig med din nye hårfarve. Det kan være svært, men hvis du læser med her, kan du få et par gode tips til, hvordan du kan lære at elske din grå hårfarve.

Lær at elsk din grå hårfarve – hvad kan du gøre?

Du er ikke selv herre over, hvilken grå nuance dit hår bliver – til gengæld kan du finde styling-produkter, som kan tone din nuance, så den bliver endnu mere glansfuld og lækker. Her får du et par bud på, hvordan du kan omfavne din grå hårfarve:

1. Brug silvershampoo hårprodukter med en lilla tone

Gråligt hår kan have en tendens til at være gultonet og tørt i udtrykket. Her er en silvershampoo et must, som kan bidrage til at bevare den kolde, glansfulde og grå tone. Hvis du vælger hårprodukter, der har en lilla tone, vil de bevare den sølvgrå tone i håret. Dit hår vil blive køligt, glansfuldt og lækkert – hvilket er alfa omega, hvis du skal lære at elske din nye hårfarve.

Her kan du eksempelvis vælge produkter fra Milk_Shake eller Paul Mitchell, som har nogle gode bud på silvershampoo og andre hårprodukter, der kan bevare en flot, grå tone i dit hår.

 2. Husk at fugte håret – gerne mere end du plejer

Grå hår bliver nemlig lettere tørt, og derfor kræver det også en ekstra omgang fugt. Det er en god idé at bruge balsam, hver gang du vasker dit hår – derudover er det vigtigt, at du sørger for at bruge en hårkur eller -maske 1-2 gange om ugen.

Prøv for eksempel en hårmaske fra REF, som kan give dit hår et fugtboost og efterlader håret blødt og vejplejet.

Hvis du er opmærksom på disse 2 ting, er du godt på vej til pænt gråt hår. Du kan også tage en tur til frisøren, som helt sikkert kan hjælpe dig med at få klippet en frisure, der vil komplementere din grå hårfarve.