Fugt til håret

Dit hår er lige som din hud. Det skal have masser af fugt for ikke at blive tørt, trist og kedeligt. Vi udsætter vores hår for rigtigt mange påvirkninger hver eneste dag i form af produkter og glattejern, hårtørrer, hårfarve og så videre. I sommerferien bader vi ofte i både salt- og klorvand imens solen bager på det – og i vintermånederne udsættes håret for frost og kolde. Begge dele er hårde vilkår, som slider på håret og udtørrer det.

Faktisk kan vores tørre lokker også skyldes andet end ydre påvirkninger. Vores hår er afhængigt af fugt og olier fra vores hovedbund for at kunne bevare sin smidighed. Nogle har en hovedbund, som ganske enkelt ikke producerer nok olie til håret. Samtidig producerer hovedbunden mindre fugt til håret, jo ældre vi bliver. Det handler altså om at holde en god balance i hårbunden, så den hverken overproducerer eller producerer for lidt olie.

Hvert hårstrå har et beskyttelseslag, som sørger for at beskytte det mod solskader og varmeskader samtidig med, at det holder på hårets naturlige, fugtgivende olier. Bliver hårstråets beskyttende lag brudt, kan hårstrået ikke længere holde på olien.

Der er heldigvis råd for, hvordan du kan undgå tørt hår.

Undgå følgende:

- At vaske håret for ofte, da det fjerner hårets naturlige olier. Du behøver faktisk kun vaske håret en til to gange ugentligt.
- Undgå at bruge hårtørrer, glattejern eller krøllejern alt for tit.
- Beskyt hår mod direkte sol, vind eller alt for tør luft. Brug med fordel hat eller hue.
- Undgå generelt for mange produkter eller at farve håret for ofte.

Bevar fugten i håret:

- Anvend en mild og fugtgivende shampoo til tørt hår.
- Brug en fugtgivende balsam efter din shampoo, da det er med til at bevare hårstråets beskyttende lag.
- Brug hårprodukter uden unødig kemi, da det udtørrer håret.
- Massér naturlige olier ind i din hovedbund for at bevare fugten.
- Brug en fugtgivende hårkur 1 gang ugentligt.