Bedste hårkur til ødelagt hår

Sådan vælger du den bedste hårkur til ødelagt hår

Er du i tvivl om, hvilken hårkur du skal vælge, hvis du har ødelagt hår? Og hvordan ved du egentlig, om dit hår er ødelagt? Skadet eller ødelagt hår knækker ofte, giver spaltede spidser, tørrer ud og kan begynde at kruse. Det kan bl.a. skyldes hårfarvning og kemisk behandling eller produktskader såsom hyppig brug af hårlak, tørshampoo og varmeapparater – eller noget så simpelt som vind og vejr.

Valg af hårkur til ødelagt hår

Når du går efter en hårkur til ødelagt hår, bør du vælge en, der ikke kun tilfører håret fugt men også reparerer det. Hårkure er nemlig udviklet til at pleje og styrke dit hår i dybden. For at opnå det bedste resultat, bør du lade din hårkur sidde i helt op til en time – medmindre andet er angivet. Du kan eventuelt vikle et varmt håndklæde om håret for at holde på fugten, imens kuren er i. Vælg altid hårkure med styrkende ingredienser. Du kan med fordel gå efter hårkure, der indeholder følgende:

  • Proteiner: Proteiner styrker håret, så det ikke knækker.
  • Olie: Hårolie støtter håret og har en blødgørende effekt på beskadiget hår. Vi anbefaler at prøve arganolie, der indeholder et højt indhold af E vitamin og andre nærende egenskaber, som er med til at fugte hårspidserne og gøre håret silkeblødt.
  • Smør fra nødder: Smør fra nødder har en utroligt lækker fugtgivende og blødgørende effekt.
  • Vitaminer: Vitaminer kan være med til at styrke håret. Kig efter hårkure med C- eller E-vitamin. C-vitamin styrker håret, hvor E-vitamin hjælper mod nedbrydning af hårets cellestruktur og samtidig beskytter mod solskader.

For at vælge den bedste hårkur til ødelagt hår, bør du desuden undgå parabener og skrappe kemikalier, da det slider på de fine hårstrå. Den perfekte hårkur skal tilføre fornyet styrke og elasticitet til de skadede lokker.