Pleje til fedtet hår

Når håret er fedtet, kommer det let til at klaske sammen og se trist ud. Det kan betyde, at det slet ikke er en mulighed at have løst hår. Nogen vil helst undgå at vaske håret alt for ofte, mens andre bare har en generel tendens til fedtet hår. Der er rigtigt mange grunde til, at det er sådan, og for nogen er fedtet hår og hovedbund blot en overgang.

Fedtet hår kan nemlig komme på grund af en forstyrret hormonbalance, som for eksempel i forbindelse med pubertet, graviditet eller overgangsalder. Du kan også få fedtet hår, hvis du motionerer ofte da øget svedproduktion fører til øget talgproduktion. Eller måske er du bare typen, der bruger mange hårprodukter eller rører meget ved dit hår. Lige meget hvad er det rigtigt irriterende, men der findes heldigvis råd mod problemet.

En god tommelfingerregel er at undgå hårvask i en længere periode – eller hold det til 1 gang ugentligt. På den måde genoprettes den naturlige fugtbalance i hovedbunden.

Brug en særlig shampoo til fedtet hår. Ofte er en shampoo af denne type mild mod din hårbund, så den ikke begynder at overproducere talg.

Rens igennem. Hold din hovedbund sund ved at rense den en gang imellem med en dybderensende shampoo. Den frisker hovedbunden op og fjerner rester fra gamle hårprodukter.

Brug tørshampoo. En god tørshampoo absorberer olien i håret og giver samtidig også fylde i toppen og er et godt supplement mellem hårvaskene.

Anvend skælshampoo. Skæl kan godt give fedtet hår. Forebyg eller bekæmp skæl ved at vaske håret med en skælshampoo mod fedtet hår ved hver anden hårvask.

Plej håret. Når vejret skifter fra for eksempel sommer til vinter, tørrer hovedbunden ofte ud på grund af kulden og kompenserer ved at overproducere talg. Suppler din shampoo mod fedtet hår med en god hårkur for at holde hovedbunden sund.

Red håret. Red dit hår godt igennem hver dag for at fordele olien fra hårrødderne ud i hårspidserne.