Shampoo til tørt hår

Dit hår bliver påvirket af rigtig mange faktorer såsom vejret, hvad du spiser, men også af de hårprodukter du bruger. Særligt tørt hår kan være en udfordring for mange, men hvordan ved du egentlig, om dit hår er tørt? Og hvad kan du selv gøre for at afhjælpe det? Vi har her lavet en lille oversigt over, hvad der er karakteristisk for tørt hår samt en lille guide til, hvordan du kommer det til livs med gode hårprodukter.

Sådan viser tørt hår sig

Du har sikkert prøvet det. Dit hår ser trist og livløst ud, det knækker hele tiden og giver dig en fin glorie af små hår, der stritter i alle retninger, hvor resten så får lov at hænge og slaske ned ad ryggen i et stort sammenfiltret moras. Tørt hår har typisk:

  • Livløst og mat skær
  • Spaltede og flossede hårspidser
  • Ru og usmidige hårstrå

Kan du nikke genkendende til ovenstående, døjer du højst sandsynligt med hår, der trænger til en ordentlig omgang fugt. Heldigvis kan du gøre en masse selv for at puste nyt liv i lokkerne.

Sådan slipper du af med tørt hår

Vælg en god fugtgivende shampoo til tørt hår. Det allerbedste er at vælge en shampoo uden sulfater, da de fjerner hovedbundens naturlige fedtlag og derved udtørrer håret. Benyt dig også gerne af en shampoo, der heller ikke indeholder silikone eller alkohol, da disse ingredienser også er med til at udtørre dit hår.

Indimellem kan det være godt, også at bruge en god fugtgivende balsam efter hårvask for at booste hårets fugtbalance, og supplér gerne med en lækker hårmaske/hårkur en gang om ugen for at tilføre ekstra meget fugt.

Husk også at skifte din shampoo og andre hårprodukter ud med produkter, der er særlig velegnet til tørt hår – det kan gøre kan gøre en kæmpe forskel. Du kan samtidig overveje kun at vaske dit hår to gange om ugen for at bevare hårets naturlige fugt i længere tid.