Serum til hår

Du kan sammenligne en god hårserum med en god håndcreme til hænderne. For faktisk er det lidt samme effekt, og dit hår kan udtørre på samme måde, som dine hænder.

En hårserum er silikone-baseret og lægger sig som et beskyttende og plejende lag omkring hvert enkelt hårstrå, og giver det et sundt, blødt og glansfuldt udseende. Det kan desuden beskytte håret mod varmepåvirkning fra for eksempel dit glattejern eller føntørrer og samtidig også mod Uv-stråling og ydre påvirkninger af forurening.

En god hårserum hjælper også håret til ikke at kruse, og kan også gøre det lettere at rede håret ud.

Gode råd til brug af serum i håret

• Brug altid hårserum i rent hår. Brug det derfor hver gang, du har vasket håret.

• Massér helst hårserum i spidserne og kun en lille smule ved hårbunden, så det ikke bliver tungt og fedtet.

• Brug aldrig for meget serum. Start hellere med for lidt end for meget, da håret hurtigt bliver fedtet og fladt. Varm en lille smule op i håndfladerne og påfør det derfor i håret med løs hånd, uden at gnide for hårdt.  

Hvilke typer hårserum er der?

En fejl, mange begår, er, at de først begynder at bruge hårserum, når skaden er sket. Når håret er blevet tørt, skadet eller andet. Men det er faktisk en god idé at benytte hårserum til at vedligeholde håret løbende og forebygge samt beskytte det mod skader.

De forskellige typer af hårserum arbejder altid ud fra samme princip, men kan have vidt forskellige fokuspunkter. Nogle typer sørger for at arbejde ekstra meget på at beskytte hårspidserne, mens andre udglatter og giver ekstra glans eller modvirker kruset hår.

Der findes også serums, der især retter sig mod hår, hvor skaden er sket. De arbejder målrettet på at genoprette hårstråets balance, samle splittede spidser og tilføre fugt. Denne type egner sig ikke så godt til almindeligt brug hver dag, men skal nærmere tænkes som en kur, du kan bruge indimellem.