Parabenfri hårprodukter

Ordet parabenfri lyder jo ganske godt, men hvad betyder det egentligt? Det vil vi forklare lidt mere om i dette blogindlæg. Her kan du blive klogere på produkter uden parabener, og hvorfor parabener både kan være godt og skidt. Du mangler måske svar på, hvorfor du bør vælge et hårprodukt, som er parabenfri – find svaret her!

Hvad er parabener, og er de farlige?

Mange af HairOutlets produkter er parabenfri. Parabener bruges selvfølgelig af en grund, men særligt i løbet af de sidste par år er det blevet mere og mere populært at vælge produkter, som er fri for parabener. Så spørgsmålet er, hvad er parabener egentlig? Og skal du holde dig fra det?

Parabener er konserveringsmidler, som bruges til skønhedsprodukter for at forlænge holdbarheden og ligeledes forhindre svampe- og bakterievækst – så parabener bliver selvfølgelig brugt af en grund. Hver gang du for eksempel åbner din shampooflaske eller ansigtscreme, så udsættes den for bakterier. Baktier er ikke til at spotte med det blotte øje, men et inficeret produkt kan blandt andet forårsage hudirritationer eller forværre allergi – dette er parabenerne med til at forhindre. Der findes nogle parabener, som er helt forbudt i Danmark, så de parabener, som du finder i skønhedsprodukter herhjemme, er altså godkendte.

Skal jeg holde mig fra parabener?

Hvad vil det så sige at vælge et parabenfrit produkt? Der findes forskellige parabener, og nogle bruges udelukkende til skønhedsprodukter. Der er mange delte meninger om, hvorvidt parabener er skadelige, men det handler primært om din egen mavefornemmelse, og hvad du har det bedst med. Hårprodukter uden parabener er blevet særligt populære, og hvis du føler dig generet af dine hårprodukter med parabener, kan du jo passende prøve at udskifte dem – og derefter se effekten.

Klassiske hår-gener, som mange oplever:

  • Tør hovedbund
  • Kruset hår
  • Kløe og irritation i hovedbunden

Der er ingen beviser på, at parabener forårsager disse gener – der kan være flere forskellige grunde. Hvis du har en mistanke, kan du eventuelt prøve at undgå produkter med parabener og se, om det har en effekt. Måske oplever du en forbedring, og så ved du, hvad du skal undgå. Det kan også være, at det ikke er den rette løsning for dig, og så er det en anden faktor, der forårsager dine gener.