Den bedste mascara

Der findes et væld af forskellige mascaraer. Men ved du også, hvilken en du skal vælge? Øjenvipper er nemlig meget forskellige og det samme, er det udtryk, du får med hver enkelt mascara. Det kan derfor være lidt af en jungle at vælge en mascara, der er helt perfekt til dig. Vi guider til, hvilken mascara du skal vælge.

Først nogle gode råd:

  • Anvend en primer, før du påfører din mascara
  • En vandfast mascara er god til sportsfolk og i regnvejr
  • Brug en helt tynd børste, hvis du vil undgå sorte streger på øjenlåget
  • Påfør flere lag på din mascara, før den er helt tør

 

Lange øjenvipper

Det er en rigtig god idé at vælge en mascara med en buet børste. På den måde fremhæver du vippernes længde og løfter dem for at åbne øjnene op. De lange øjenvipper kommer nemlig let til at virke tunge.

Korte, tynde og få øjenvipper

Vælg en mascara med tætte børster, som kan gribe fat i hvert enkelt lille hår og dække dem fra rod til spids med mascara for at få dem til at synes længere.

Brug en fiber-mascara, der ofte er fremstillet af rayon og silke, som lægger sig ud over vipperne og giver langt mere fylde og et tykkere look. Påfør den med lette zigzag-bevægelser for at dække vipperne godt.

Brug samtidig en mascara med volumen-effekt. En sådan mascara har en tykkere mere voksagtig konsistens, der ofte er tilsat silikone, der lægger sig rundt om vipperne.

Lige øjenvipper

Gør brug af en vippecurler, før du påfører din mascara og brug selvfølgelig en mascara med en buet børste. Når du påfører den, skal du dreje børsten imens og efterfølgende bøje vipperne bagud med børsten eller fingeren.

Tætte vipper

Brug en mascara, som ikke klumper og ikke er alt for tyk og gerne er tilsat glycerin eller silkeekstrakt.