Den bedste hårbørste

Dårlig hår-dag? Måske skyldes det, at du bruger en helt forkert hårbørste til dit hår. Der findes nemlig rigtigt mange forskellige hårbørste, som kan noget forskelligt. Vi guider til, hvilken hårbørste du skal vælge – faktisk kan det endda være, du skal have mere end en hårbørste i skuffen.

Paddle-børsten God til: Normalt til fint, langt hår

En paddle-børste er den perfekte hverdagsbørste - den er stor og firkantet og fungerer rigtigt godt til langt hår. Piggene sidder i en affjedrende gummipude og er oplagt til at redde håret ud – hvad enten det er vådt eller tørt.

En børste med vildsvinehår God til: Normalt til fint, langt hår

Hvis du vælger en børste med vildsvinehår, bliver håret ekstra glat og glansfuldt. Den egner dog ikke særligt godt til kraftigt hår.

Kombinationsbørste God til: Kraftigt og tykt hår

En børste med en kombination mellem vildsvinehår og nylonpigge er det perfekte valg til langt og kraftigt eller krøllet hår. Nylon-piggene finkæmmer håret, mens vildsvinebørsterne udglatter det og giver glans. Den er dog bedst i tørt hår.

Rundbørsten God til: Styling af alle typer hår

Den runde børste er ikke som sådan til at rede håret ud med, men er perfekt, når du skal style håret sammen med din føntørrer, og giver volumen, bevægelse og bølger i håret.

Vent-børsten God til: Kort hår og føntørring

Er en ret klassisk børste, der især havde sin storhedstid i 80’erne og 90’erne, men er siden blevet udviklet en del. Den egner sig godt til kort hår, og de store lufthuller betyder en lynhurtig føntørring, og så afhjælper den desuden statisk elektricitet.

Vådbørsten God til: Vådt hår og til filtret børnehår

Mærket The Wet Brush har udviklet en særlig hårbørste til vådt hår. Den børster det våde hår uden at trække i det ved hjælp af de patenterede Intelliflix børstepigge.