Voks til langt hår

Selvom mange forbinder voks med korthårsfrisurer, så kan langhårede også sagtens bruge voks til forskellige styles. Er du i tvivl om, hvilken vokstype der er bedst til din hårlængde? Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan bruge voks på forskellige måder – alt efter om du er ude efter mere volumen, ekstra stærkt hold eller et glansfuldt look. Hårvoks er typisk lavet af organiske ingredienser som bivoks, carnaubavoks, lanolinvoks samt plejende ingredienser som Aloe Vera og Jojoba-olie. Mængden af de forskellige elementer kan dog variere efter pris og kvalitet. Det vigtigste er, at du finder en voks, der nemt kan vaskes ud – især hvis du har langt hår – og ellers kan en dybtrensende shampoo være vejen frem.

Inden du vælger voks

Før du går med en bestemt vokstype, bør du overveje, hvorvidt den er god til netop dit hår. En tør voks, der giver ekstremt, stærkt hold, er ikke nødvendigvis den bedste til langt hår, da den kan virke tyngende og tage pusten ud af håret. På samme måde kan en cremet voks være for blød til en korthårsfrisure. Det gælder om at vælge den type, der kan give dig det hold, glans og udtryk, du er på jagt efter. Er dit hår tykt, er det en god idé at vælge en hårvoks, der tilfører ekstra fugt, og er dit hår tyndt eller meget fint, kan du vælge en voks, der giver lidt mere fylde og struktur. Der findes et væld af mærker, der tilbyder forskellige

  • Hvilken hårtype har du?
  • Ønsker du volumen, struktur og fleksibelt hold?
  • Ønsker du et glansfuldt og cremet look?
  • Ønsker du et mat look med stærkt hold, uden at håret ser fedtet ud?

Voks til langt- og mellemlangt hår

Langt hår kræver en voks, der ikke tynger håret eller får det til at syne fedtet og fladt. Hårvoks til langt hår behøver heller ikke samme stærke hold som til kortere frisurer. Du kan derfor med fordel vælge en spray-voks eller en let cremet variant, der er let af påføre i håret. Det gør det nemmere at fordele voksen jævnt ud i længderne. Ønsker du ekstra fylde og volumen, kan saltvandsspray også være vejen frem.