Protein til håret

Vi drømmer alle om et stærkt og sundt hår, men i junglen af hårprodukter, kan det være en udfordring at gennemskue, hvad der kan være godt for håret. Der er ingen tvivl om, at proteiner i hårprodukterne er en god ting at kigge efter. Proteiner bidrager positivt til hårets struktur, form og styrke, og derfor er det en fordel at være opmærksom på denne ingrediens – især hvis du døjer med tørt og kruset hår.

Mange af os udsætter håret for mange skadelige elementer. Ikke nok med at håret bliver påvirket af vind og vejr, så er vi også gode til at bruge hårtørrer, glattejern og andre styling-produkter, som med tiden slider på håret.

Men hvordan kan hårprodukter med protein hjælpe?

Protein kan hjælpe med at styrke de enkelte hårstrå, så dit hår med tiden vil blive både sundere og stærkere. Desuden er hårprodukter med protein et fremrangende valg, hvis du vil beskytte dit hår, når du i fremtiden benytter styling-produkter, der kan slide på håret. Her får du et par fordele ved at benytte en hårkur med protein som ingrediens:

  • Styrker hvert enkelt hårstrå
  • Kan forebygge spaltede spidser
  • Kan beskytte mod fremtidig brug af slidende styling-produkter
  • Virker forebyggende mod skader efter f.eks. afblegning

 

Tag for eksempel et kig på produkter fra mærkerne REF og Redken, som omfatter en bred vifte af hårprodukter, som indeholder protein. Her kan du starte med en shampoo, balsam eller hårkur og derefter anskaffe dig flere proteinrige produkter, hvis du føler, at det virker for dit hår.

Hvor ofte bør du benytte en hårkur med protein?

En hårkur – helt generelt – kan nemt blive nedprioriteret i en travl hverdag, hvor vi ikke føler, at vi har tiden til at lade en kur virke i håret. Her bliver den nemme løsning ofte blot shampoo og balsam, men du bør overveje at prioritere en hårkur engang imellem.

Hvis du anskaffer dig en hårkur med protein, behøver du faktisk ikke at anvende produktet mere end én gang i ugen. Det vil give dit hår den optimale mulighed for at optage proteinerne, og mon ikke de fleste af os kan prioritere at gøre noget godt for vores hår en enkelt dag i ugen?

Hvis du har svært ved at huske at bruge din hårkur, kan du med fordel sætte en bestemt dag af til det. Så kan det blive nemmere for dig at få det gjort.