Makeup uden kemi

Huden i ansigtet kan være sart, og derfor skal vi tænke over, hvilke produkter vi fodrer vores hud med. Kemikalier, parabener og parfume er bare nogle af de ord, vi jævnligt hører, når vi prøver at finde rundt i makeup-junglen – men er det virkelig så vigtigt at undgå?

Det korte svar er ja. For nogle personer vil huden slå ud, så snart et produkt med parfumer eller andre kemikalier bliver brugt – men selvom din hud ikke lader sig irritere, bør du stadig være opmærksom på emnet. Vi er så heldige her i Danmark, at der er nogle klare regler for, hvilke kemikalier vores produkter må indeholde – men selvom der findes en lovgivning, betyder det ikke, at kosmetikken er sund for din hud.

Hvorfor skal du vælge makeup uden kemi?

De forskellige former for kemi, der kan gemme sig i dine skønhedsprodukter, kan i værste tilfælde gøre, at du udvikler allergi – og allergi kan medføre udslet og andre gener. Derfor bør du altid være opmærksom på ingredienserne i dine makeupprodukter – hvad end det er ansigtsprodukter, mascara eller læbestift.

Vi ønsker alle sammen en pæn og ensartet hud – og selvom det ikke altid kommer an på de produkter, du bruger i ansigtet, er det i hvert fald et vigtigt skridt på vejen.

Hvilke ingredienser bør jeg undgå?

Vi har nok alle sammen prøvet at stå med et produkt i hånden og febrilsk forsøge at forstå den lange ingrediensliste – med de mange indviklede ord bagpå. Derfor får du her nogle af de ingredienser, du bør undgå i din søgen efter ny kosmetik:

 • Parabener

  Findes i meget forskellig kosmetik, og kan bidrage til hormonforstyrrelser.

 • Teflon

  Findes ofte i mascara, og kan trænge ind i din krop og bidrage til hormonforstyrrelser.

 • Parfume

  Kan fremkalde allergi – og du bør altid undgå parfume i alle dine produkter.

 • Fluor

  Findes i meget kosmetik, og mistænkes for at bidrage til hormonforstyrrelser samt være kræftfremkaldende.

  Du kan altid kigge efter certifikater som svanemærket, Ecocent-COSMOS og Allergy-certified.

Allergivenlig makeup fra Youngblood

Hos Hairoutlet finder du det allergivenlige makeupmærke Youngblood, hvor alle produkter er 100% naturlige og mineralbaserede. De gode ingredienser er fantastiske for huden, så du trygt kan påføre din makeup dagligt.

Youngblood har formået at udvikle kosmetikprodukter, som er meget milde for huden – men samtidig skaber en holdbar og pæn makeup. Brandet er kendt for at være drøj i brug, så dine produkter holder meget længe.

Det gør Youngblood til den oplagte mulighed for dig, der ønsker at bære en gennemført og pæn makeup til dagligt – uden at tilføre diverse kemikalier til huden.