Farvet hår

Hvis du er vild med forandring, kan du formentligt nikke genkendende til hyppigt skiftende hårfarver og frisurer? Netop ved hårfarvning er det vigtigt, at du vælger nogle produkter, der ikke bare farver, men som samtidig plejer dit hår. Når du farver hår, slider det på hårstråene, og derfor skal du sørge for at tilføje fugt og næring både før og efter farvning for at forbedre og vedligeholde dit hår. Vi guider dig her til must-have-produkter til farvet hår og har samtidig samlet nyttige tips, du kan kombinere med produkterne.

3 vigtige punkter til dig med farvet hår:

  • Sørg for, at dit hår får rigeligt med fugt, næring og pleje – fra inderst til yderst
  • Plej dit hår i dybden med en god olie og hårkur
  • Beskyt dit hår og farvens intensitet mod solens UV-stråler

Shampoo og balsam til farvet hår

Først og fremmest er det en god idé at vælge shampoo og balsam særligt beregnet til farvet hår. Det skyldes, at hårfarven kan udtørre og slide på håret, hvis du ikke tilfører det ekstra fugt og næring. Shampoo til farvet hår har intense plejende ingredienser, som går ind og er med til at give håret ekstra glans, styrke og bevarer farveintensiteten. Bruger du samtidig en god balsam eller conditioner, giver du dit hår de bedste forudsætninger for at det kan trives, selv når det er farvet. Hårkur og hårolie Din hårfarve er flottest, når håret er sundt og velplejet. Du kan styrke dit hår indefra med en god fugtgivende hårkur én til to gange om ugen som et supplement til din balsam-rutine. Vil du være ekstra god ved de smukke, farvede lokker, kan du også benytte dig af en lækker hårolie såsom argan- eller jojoba-olie. Hårolien fugter håret indefra og samler spaltede spidser i længderne, så dit hår ikke ser kruset ud, men derimod får et blødt og sundt udtryk.

UV-beskyttelse

Når der skrues op for varmen i foråret og sommeren, så er det tid til at finde solcremen frem, for vi vil nødigt udsætte huden for de skrappe stråler mere end højst nødvendigt. Mange glemmer dog ofte, at håret faktisk også bør tilføres beskyttelse – og det især, hvis du har farvet hår. Solens UV-stråler kan være med til at udtørre og afblege dit hår, hvilket især ses tydeligt, hvis du har farvet dit hår i en smuk mørk farve. Heldigvis kan du komme problemet til livs ved at bruge en shampoo, balsam eller olie, der netop kan beskytte dit hår mod UV-strålerne. Samtidig med at produkterne forsegler farven og plejer håret, virker de samtidig beskyttende – som en solcreme beskytter huden.