Bedste shampoo til krøllet hår

Vælg den bedste shampoo til krøllet hår

Elsker du dine krøller på en god dag, og hader du dem, når de bare ikke vil, som du vil? Måske kruser dit hår, er tørt og glansløst? Ved at vælge den rette shampoo kan du selv gøre en hel del for de krøllede lokker. 

Men hvad skal du egentlig kigge efter, når du vælger shampoo?

1. Gå efter en mild shampoo og gerne en fugtgivende variant.

2. Undgå shampoo, der indeholder alkohol, da det er med til at udtørre håret. 

Godt tip til hårvask

Den bedste shampoo til krøllet hår beskytter, fugter og reparerer håret. Dette er særlig nødvendigt, fordi krøllet hår har en anden struktur end glat hår. Krøllede hårstrå er hule i midten, og når hårstrået optager luft, resulterer det i, at det kruser. Derfor skal du sørge for, at håret bliver mættet med fugt, så luften får sværere ved at trænge ind. Du bør derfor altid benytte en mild shampoo til krøller i kombination med en fugtgivende balsam. Den bedste shampoo til krøller er altså mild og fugtgivende samt uden udtørrende ingredienser.

Med krøllet hår kan det for nogle være nok at vaske håret et par gange om ugen. En lille huskeregel er, at jo vildere krøller du har, des mindre bør du vaske dit hår. Et godt tip er også at nøjes med kun at tilføje shampoo i hovedbunden. På den måde får du vasket det fedt ud, der gør, at dit hår ser fedtet ud, men du beskytter samtidig krøllerne i længden mod den udtørrende effekt fra shampooen. Massér din shampoo blidt ind i hovedbunden, og skyl den helst ud med det samme. Lokkerne skal nok blive rene, da sæben strømmer ned gennem håret, når det skylles ud.