Bedste pleje til tørt hår

Der findes uendeligt mange slags shampoo på markedet, og du finder hurtigt massevis af varianter, der er særligt beregnet til forskellige hårtyper. Men hvad skal du egentlig kigge efter, når du er på jagt efter den bedste shampoo til tørt hår? Oplever du eksempelvis at dit hår lidt eller meget tørt, bør du gå efter en shampoo, der indeholder masser af næring, og som giver håret ekstra fugt. Hvis dit hår er meget tørt, bør du også kigge efter shampooens pH-værdi. pH-værdien skal være på omkring 5 for ikke at udtørre dit hår yderligere.

Vær opmærksom på ingredienserne i din shampoo

Når du skal vælge den bedste shampoo til tørt hår, er det ikke nok kun at vælge en fugtgivende variant. Du bør også tjekke ingredienslisten for alkohol og silikone. Det kan dog være ualmindeligt svært at finde rundt i junglen af ingredienser. Det skyldes, at de ofte går under forskellige betegnelser alt efter, hvilken specifik type der er brugt i netop den shampoo, du kigger på. Du kan her se, hvilke endelser/betegnelser du skal holde øje med for at undgå silikone, alkohol og sulfater.

  • Silikone: For at undgå silikone skal du holde øje med ingredienser, der indeholder endelser som -cone og -oxane.
  • Alkohol: Når du kigger efter alkohol på ingredienslisten, er det en god idé at kigge efter alle ingredienser, der indeholder ordet alkohol, da det bl.a. optræder som alkohol/alkohol denat, men også som SD alkohol, SD alkohol 40, Propyl alkohol og Isopropyl Alkohol. Derudover bør du kigge efter ethanol og propanol.

Ved et holde øje med disse ingredienser og samtidig vælge en shampoo, der giver masser af fugt, bliver det meget nemmere at finde den bedste shampoo til tørt hår.