Pleje af dit hår efter afblegning

Det er ikke alle, der er født med et naturligt, sundt og lyst hår – til gengæld er det noget, mange af os drømmer om. Når det er således, er afblegning, eller en anden form for hårfarvning, den eneste løsning for os, dog holder det mange af os tilbage, fordi vi ved, at afblegning er en skadelig proces at udsætte håret for.

Men skal du så undvære den flotte lyse hårfarve, eller kan håret reddes efter en omgang afblegning? Det får du vores bud på her.

Hvordan skal jeg pleje mit hår?

Du behøver ikke at holde dig tilbage, hvis du drømmer om lyst og lækkert hår. Du kan nemlig sagtens gøre det sundt og blødt igen efter en omgang afblegning. De fleste oplever, at afblegning gør håret tørt og spaltet, og det er primært spidserne, der rammes. Hvis du skal undgå, at håret knækker, er du derfor nødt til at være ekstra opmærksom efter afblegning.

Her får du 6 bud på, hvordan du kan pleje dit hår, når det er skadet efter afblegning:

1. Husk at brug den rette shampoo

Mange shampooer er udviklet til at afhjælpe en bestemt ting. Her skal du gå efter en formular, der er udviklet til lyst, afbleget hår. Her vil shampooen være udviklet til at gå ind og hjælpe med lige præcis de udfordringer, dit hår har efter afblegning.

2. Spring aldrig balsammen over

Her er det igen en god idé at gå efter en variant, som supplerer din shampoo – ofte indeholder serien både en shampoo og balsam. Dog er en hvilken som helst balsam bedre end ingen balsam, da den vil gøre dit hår blødere efter hver hårvask.

3. Sæt tid af til en hårkur engang imellem

Det kan være svært at finde tid til at lade en hårkur virke, men du vil ikke fortryde det, når du først begynder at prioritere det. Igen skal du vælge en hårkur, der afhjælper de udfordringer, dit hår har.

4.  Vælg den rette hårbørste

Håret er ekstra følsomt, når det er vådt. Derfor skal du enten vente med at rede dit hår, til det er tørt, eller også kan du anskaffe dig en ”wet brush”, som er udviklet til formålet.

5.  Husk at klippe spidserne i ny og næ

Vi ved det godt. Når du ønsker dig et langt hår, er det altid irriterende, når der ryger 5 cm i en klipning. Men det vil helt sikkert styrke dit hår i sidste ende.

6.  Husk varmebeskyttelse

Styling-produkter som hårtørrer, glatte- og krøllejern er nogle af de største syndere, når det kommer til skadet hår. Derfor skal du – især efter afblegning – huske at benytte varmebeskyttelse inden brug.

Hvis du blot husker disse 6 punkter efter afblegning, vil det helt sikkert gøre en kæmpe forskel for dit hår. Prøv for eksempel Redken Extreme-serien, som er udviklet til at reparere skadet og spaltet hår, hvilket du højst sandsynligt vil opleve, at dit hår er efter en afblegning.